مقالات

کیا سراتو – از آغاز تا به امروز

بررسی چهار نسل کیا سراتو از مدل 2004 تا 2020 و مقایسه مدل های سراتو

تاریخچه کیا سراتو

کیا سراتو (Kia Cerato) خودرویی است که از سال ۲۰۰۳ تاکنون تولید شده‌است. این خودرو در مدل‌های سدان ، هاچبک و کوپه تولید می‌شود. البته شرکت کیا موتورز در سال ۲۰۱۶ تولید مدل کوپه را متوقف کرد و نسخه هاچبک این خودرو را جایگزین نسخه کوپه کرد.
کیا سراتو در چهار نسل تولید شده‌است و در بازار ایران نیز محصولی بسیار شناخته شده است، چرا که از نسل اول تا سوم آن مهمان جاده‌های کشورمان بوده‌اند که نسل دوم این خودرو اکنون در ایران توسط شرکت سایپا مونتاژ می‌شود و نسخه اول و سوم آن بصورت وارداتی ، وارد بازار ایران شد. نسل چهارم سراتو نیز از سال ۲۰۱۹ در کشورهای مختلف آغاز شد اما به دلیل اعمال تحریم، فعالیت شرکت کیا موتورز در ایران به حالت تعلیق درآمد و تحت شرایط فعلی خبری از عرضه نسل چهارم سراتو به بازار ایران شنیده نمی‌شود.

 

 

کیا سراتو نسل اول


نسل اول کیا سراتو از سال ۲۰۰۴ قدم به بازار جهانی گذاشت و تا سال 2009 تولید آن ادامه یافت. اما این خودروی جمع و جور از سال 2008 وارد کشورمان شد. این خودرو به‌ علت حسن شهرت محصولات کره‌ای، با استقبال مناسبی از سوی خریداران ایرانی مواجه شود.
نیروبخش نسل اول کیا سراتو یک موتور چهار سیلندر ۲ لیتری با قدرتی معادل ۱۴۳ اسب بخار می باشد. گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک ، شتاب صفر تا ۱۰۰ کیا سراتو نسل اول حدود ۱۱ ثانیه بوده و مصرف سوخت آن در سیل ترکیبی به رقم ۷٫۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر رسیده و بیشینه سرعت آن برابر ۱۹۷ کیلومتر بر ساعت است.
مهم‌ترین آپشن‌های رفاهی ایمنی کیا سراتو نسل اول شامل موارد زیر بود: کروز کنترل، سنسور پارک دنده عقب، آینه‌های بغل برقی با گرمکن‌، حسگر باران، نمایشگر آینه وسط، سانروف، اتولایت، کیسه هوا.

کیا سراتو 2004 - 2005 اتاق قدیم وارداتی

کیا سراتو نسل دوم

نسل دوم کیا سراتو با کد TD شناخته می‌شود و شرکت کیاموتورز از سال ۲۰۰۹ و در سه نوع سدان، کوپه و هاچبک شروع به تولید کرد. عرضه نسل دوم کیا سراتو را از سال ۲۰۱۰ در دو گونه کوپه و سدان توسط اطلس موتورز آغاز شد. طراحی ظاهری مناسب، موفقیت نسبی نسل پیشین، توان فنی شایسته و امکانات مطلوب سبب شد تا کیا سراتو نسل دوم به یکی از پرطرفدارترین سدان‌های موجود در بازار ایران شود و موجب شد تا شرکت خودروسازی سایپا از سال ۱۳۹۳ ، این خودرو را در دو مدل آپشنال و معمولی به لیست تولیدات خود اضافه کند.

تفاوت های در نسخه وارداتی این نسل سراتو با نسخه مونتاژ سایپا است که می توانید به تفصیل در مقاله معرفی سراتو سایپا مطالعه کنید

امکانات رفاهی ایمنی همچون: استارت و ورود بدون کلید، کمربندهای ایمنی پیش‌کشنده، سامانه رهیاب، نمایشگر هفت‌ اینچی، چراغ‌های اتوماتیک با قابلیت تنظیم زاویه نور، حسگر پارک، آینه‌های تاشونده برقی، شش کیسه هوا و … در کیا سراتو نسل دوم حضور دارد.

کیا سراتو 2010- 2013 اتاق TD سایپایی و وارداتی

کیا سراتو نسل سوم

 

نسل سوم کیا سراتو (YD) در سال 2013 معرفی شد. شرکت اطلس خودرو نیز که استقبال مشتری ایرانی از سراتو نسل قبل را دیده بود ،از مدل ۲۰۱۴ شروع به واردات و عرضه این نسل سراتو در بازار کشور کرد. با توجه به قیمت مناسب و سابقه خوب گونه‌های قبلی، سراتو YD نیز توانست جایگاه مطلوبی در ایران برای خود دست و پا کند.
در سال ۲۰۱۶ فیس ‌لیفت کیا سراتو نسل سوم با اعمال تغییرات جزیی نظیر چراغ جلو ، چراغ عقب ، سپر جلو و سپر عقب روانه بازارهای جهانی شد . سراتو جدید که با لقب نیوفیس در میان بازاریان شناخته می‌شود، از سال ۲۰۱۷ در کشورمان حضور پیدا کرد.
پیشرانه کیا سراتو YD از نوع چهار سیلندر ۲ لیتری بوده که قادر است توان خروجی معادل ۱۵۸ اسب‌بخار قدرت و ۱۹۴ نیوتن ‌متر گشتاور تولید و نیروی حاصل را از طریق یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک به سوی چرخ‌های جلو روانه کند. شتاب صفر تا صد سراتو نسل سوم در مدت زمان ۱۰٫۵ ثانیه دست یابد. مصرف سوخت ترکیبی و بیشینه سرعت این مدل هم به ترتیب معادل ۷٫۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت عنوان شده است.

در این نسل سراتو تعداد آپشن و امکانات بیشتر شده که تعدادی در ذیل اشاره شده است:

پدال شیفتر، نمایشگر ۴.۸ اینچی لمسی، سیستم صوتی با ۶ اسپیکر، دوربین عقب، بلوتوث، پورتUSB، اپل‌کارپلی، اندروید اتو، حسگر نور و باران، صندلی‌های جلو مجهز به گرمکن و سردکن، سانروف، رادار نقطه کور، دیلایت، اتولایت، گرمکن فرمان، شش عدد کیسه هوا، تنظیمات برقی ۱۰ حالته برای صندلی راننده، استارت دکمه‌ای، ورود بدون کلید، صندوق برقی.

کیا سراتو 2014-2018 اتاق YD وارداتی

کیا سراتو نسل چهارم

کمپانی کیا آخرین نسل کیا سراتو را در اواخر سال ۲۰۱۸ به معرض نمایش عمومی درآورد. در این مدل طراحان سعی کرده‌اند تا ضمن حفظ ظاهر سراتو نسل چهارم به عنوان یک خودرو خانوادگی، بر ظاهری اسپرت و جوان پسند تاکید بیشتری داشته باشند. این خودرو همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد بعلت تحریم ها و عدم فعالیت شرکت کیاموتورز وارد ایران نشده است.

نسل چهارم کیا سراتو جدید

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید